(11-12-2018) Het lage btw-tarief gaat per 1 januari 2019 omhoog van 6% naar 9%. Toepassing van onderstaande werkwijze loodst u probleemloos om de administratieve valkuilen heen.

Het zal niet voor iedere ondernemer van toepassing zijn, maar op 1 januari a.s. wordt het lage btw-tarief van 6% naar 9% verhoogd. Indien het lage btw-tarief voor u niet van toepassing is, dan hoeft u niet verder te lezen en kunt u iets leuks gaan doen. In het andere geval is het raadzaam om absoluut door te lezen!

Theoretisch lijkt de btw-verhoging een eenvoudige aanpassing; alleen even op 1 januari 2019 het lage btw-percentage wijzigen in 9% en klaar is Kees. Helaas werkt het in de praktijk net even anders.

Zo kunt u al ruim vóór 1 januari gedwongen zijn om 9% in rekening te brengen. Op leveringen en diensten die u in januari gaat verrichten, maar die u al vóór 1 januari in rekening brengt, dient u namelijk i.p.v. 6% reeds 9% in rekening te brengen. Andersom dient u voor leveringen en diensten die u vóór 1 januari verricht hebt, maar pas na 1 januari in rekening brengt, nog steeds 6% btw te berekenen. U dient dus even goed op te letten om te voorkomen dat u later een hoop moet gaan corrigeren.

Om het u als i-Modulasgebruiker zo makkelijk mogelijk te maken, gaan we de volgende werkwijze hanteren:

Als u zich aan deze simpele richtlijnen houdt, dan heeft u nauwelijks extra administratieve rompslomp met de aanstaande btw-verhoging!