(16-12-2013) Het jaar 2013 wordt het jaar van de digitale factuur. Nu alle remmende factoren zijn verdwenen en na een extra impuls door de tariefverhogingen van TPG Post, nam de digitale factuur dit jaar een vlucht. Boekhoudpakketten, zoals i-Modulas, spelen hier op in.

Het jaar 2013 zal ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als het jaar van de digitale factuur. Digitale factuurverwerking heeft dit jaar een geweldige groei meegemaakt. Zoeken op 'nieuws digitale factuur' levert op Google meer dan 185.000 treffers op. Meerdere factoren hebben de digitale factuur een impuls gegeven, o.a. de Belastingdienst, de reeks tariefsverhogingen van TPG Post en de toegenomen mogelijkheden die boekhoudpakketten bieden.

In het recente verleden moesten bedrijven een hoop zaken regelen voordat men digitale facturen kon versturen en verwerken. Een grote barrière was de Belastingdienst, een onderneming moest van deze overheidsinstantie toestemming hebben om digitaal te mogen factureren. Op haar website stelt de Belastingdienst zelf dat er tegenwoordig nog maar één voorwaarde is om digitaal te mogen factureren: “Uw afnemer moet akkoord gaan met de (digitale) factuur.”.

Jarenlang hield TPG Post de posttarieven stabiel, maar die politiek heeft men vorig jaar overboord gezet. Een drietal tariefverhogingen heeft bedrijven ertoe aangezet om hun portokosten en mogelijke alternatieven nog eens kritisch te bekijken. Het versturen van digitale facturen blijkt dan tot een aardige kostenbesparing te kunnen leiden.

Boekhoudpakketten, waaronder i-Modulas, bieden steeds meer mogelijkheden die het werken met digitale facturen ondersteunen. Zo kunt u sinds dit voorjaar ook met i-Modulas via e-mail uw facturen versturen en ziet u op steeds meer schermen binnen i-Modulas een knop opduiken die het mogelijk maakt om een factuur in pdf-formaat vast te leggen of op te vragen.

In tegenstelling tot veel andere pakketten worden dit soort extra's door i-Modulas automatisch opgenomen in de abonnementen op de basismodule Boekhouding. Bestaande gebruikers van i-Modulas betalen dus geen cent extra voor deze extra's . Een gerealiseerde besparing betekent dus ook een netto besparing voor uw onderneming. We hebben sinds de zomervakantie dan ook een spectaculaire groei gezien van onze zogenaamde e-mailfacturering en de opslagruimte op onze server hebben we recent uit moeten breiden vanwege de extra ruimte die alle pdf-documenten inmiddels innemen.